Handbeschilderd en Uniek

Vanuit een hobby, en al sinds 2015, ben ik thuis aan de keuken tafel, met verf en penseel aan het schilderen. Dieren modellen. In verschillende uitdagende schalen; N, H0, 00, 0 en Spoor 1.

Bernd Hauser  heeft in overleg met mij, 7 wassen koeien modellen gemaakt. De Holstein serie, de Alpenkoe Braunvieh serie en de staande Schotse Hooglander. Het zijn schitterde modellen die gewoon kloppen. Qua ‘looks’ van de koe, de schofthoogte, de horens en de bel. Ik ben er nog steeds erg blij mee; de vragende blik van de Holstein die opkijkt. De Schotse hooglander met wilde haren en woeste blik. De bel van de Braunvieh. Deze H0 koeien zijn gefotografeerd en vervolgend verkleind tot 1:160 of vergroot tot 1:45 en 1:32.

Andere modellen komen uit Engeland, vanuit gieterij Dart Castings. Wit metaal en met mooie detaillering!

Wat een feest om deze unieke modellen te maken tot een kunstwerkje. Alle dieren worden met de hand beschilderd. Elk dier is net even anders. Ik gebruik meerdere lagen verf, waardoor realistische en natuurlijke kleuren ontstaan. Elk dier heb ik minstens 5 keer in handen gehad. Bij de bonte koeien is geen vlekje hetzelfde en ook bij de paarden zijn de blessen of de sokjes aan de benen verschillend. Dat maakt het werken eraan ook zo leuk, het is natuurgetrouw.

“Mijn doel: Unieke scenery voor unieke modelspoorbanen”